Hörhiäiskävely kesällä 2024

1.7.2024 | Piia Orava | Ajankohtaista, Arkisto, Uutiset/news

Kesällä 2024 Hörhiäisviikon torstaihin 22.8. saakka Kankaanpään ja Honkajoen keskustojen alueella on mahdollista osallistua omatoimiselle koko perheen Hörhiäiskävelylle! Kävelyn tarkoituksena on etsiä hörhiäishotellit, ratkaista hotelleilta löytyvät kysymykset ja täyttää annettu ristikko oikeilla vastauksilla. Ristikon ratkaisulla voi osallistua arvontaan maksuttomassa Kankaanpää-mobiilisovelluksessa, ja voittaa Seikkailu Pohjois-Satakunnassa -lautapelin! Kolme onnekasta voittajaa selviävät Hörhiäisviikon perjantaina 23.8., jolloin itse Hörhiäinen julistaa voittajat Kankaanpään torilavalla klo 19. Voittajat voivat noutaa lautapelinsä lauantaina 24.8. Kankaanpään torilta Herkutellaan-lähiruokatapahtumasta Hörhiäisteltasta klo 12-15 tai sopia noudosta erikseen (voittajiin otetaan myös erikseen yhteyttä viestitse). Hörhäiskävelyn arvonta löytyy Kankaanpää-sovelluksen Vastaa kyselyyn -osiosta.

Lataa ja tulosta alta oma Hörhiäiskävelyn kartta-/ristikkopaperi (PDF). Voit valita suoritatko Hörhiäiskävelyn Kankaanpäässä vai Honkajoella, sillä ristikko on sama molemmissa.

Hörhiäiskävely Kankaanpää

Hörhiäiskävely Honkajoki

Hörhiäishotellit ovat apuna pörriäisten pesinnässä ja tarjoavat suojapaikkoja. Hörhiäiskävelyn taustalla ovat kevään pörriäishotellityöpajat SAMK Kankaanpään Taidekoululla, joissa nuoret rakensivat uniikkeja hörhiäishotelleja täysin maatuvista materiaaleista. Esimerkiksi naulojen sijaan kiinnityksessä on käytetty puutappeja ja koristelussa hiiltä. Hotellit täytettiin luonnonmateriaaleilla kuten putkikasveilla, puunpalasilla sekä lampaanvillalla. Pörriäiset eivät sinällään kaipaa villaa pesintään, mutta linnut voivat napata villaa mukaansa pesätarpeeksi. Maatuvien materiaalien vuoksi hotellit voivat kesän mittaan asettua osaksi luontoa, mutta pörriäisiä tämä ei haittaa.

Hörhiäiskävely on SAMKin Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeen kesäpilotti, joka liittyy Honkajoen GEO-oppimisympäristöllä tarjottavaan ympäristökasvatukseen. GEO-oppimisympäristö on myös auki kesällä yleisölle, tervetuloa vierailulle! Lisätietoa ja aukioloajat löydät täältä.

Otathan ystävällisesti huomioon, että kesän 2024 Hörhiäiskävelyä testataan ensi kertaa, samoin kuin kävelyn varrelta löytyviä uudenlaisia pörriäishotelleja. Jos kuitenkin huomaat puutteita esim. hotelleissa, voit olla yhteydessä sähköpostitse piia.orava@samk.fi. Tehtävälappujen pitäisi olla paikallaan hotellien luona. Jos näin ei kuitenkaan ole, ja haluat ratkaista ristikon ja osallistua arvontaan, löydät kysymykset myös alta.

Hörhiäiskävelyn kysymykset

JAA ARTIKKELI
Scroll to Top