Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto sai logonsa ja strategiatyö alkaa

7.3.2024 | Piia Orava | Ajankohtaista, Arkisto, Uutiset/news

Vihreä väri ja pyöreä kiertoliike. Ajatukset kulkevat kierrätyksen ja kestävän kehityksen suuntaan. Ja niin pitääkin, sillä näistä asioista viestii Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston logo. Kankaanpään Honkajoella sijaitseva Kirkkokallio on kiertotalouden edelläkävijä, ja siellä toisen jäte on toisen aarre.

Kirkkokalliolla on ollut yritystoimintaa jo lähes 60 vuotta, ja resurssiviisas toiminta ollut alueen ydintä jo pitkään. Yritysten tuotantoprosessien sivutuotteet ja -virrat hyödynnetään toisten yritysten tarpeisiin, ja näin mitään ei mene hukkaan. Esimerkiksi hukkalämpö valjastetaan suoraan käyttöön.

Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston logo. Englanniksi alueesta käytetään nimeä Kirkkokallio eco-innovation park.
Kirkkokallion ekoteollisuuspuiston logo. Englanniksi alueesta käytetään nimeä Kirkkokallio eco-innovation park.

Nykyhetkessä Kirkkokallio etenee kohti yhä strategisempaa yhdessä tekemistä. Tukena on Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) vetämä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanke, jonka yksi tavoite on Kirkkokallion kehittäminen. Nyt työpöydällä on Kirkkokallion strategiatyö mm. toimintamallin hiomiseksi, aluesuunnittelu ja verkkosivujen laajentaminen Business Kankaanpään sivustolla. Strategiakonsultiksi valittiin Norrum Oy, jolla on vankka kokemus ekoteollisuuspuistojen kanssa työskentelystä. SAMKin hanketta rahoittaa oikeudenmukaisen siirtymän rahasto JTF ja Satakuntaliitto.

Resurssiviisaus viehätti logotyössä

Mutta palataan logoon. Sen on suunnitellut kuvittaja ja graafikko Mira Aro, joka omistaa Ridibundus-yrityksen, ja on käynyt SAMK Kankaanpään Taidekoulun. –Juuri kiertotalousajattelu ja resurssiviisaus saivat kiinnostukseni heräämään, kuvailee Aro toimeksiantoa. Logo on Kankaanpään elinkeinotoimen tilaama, ja aika julkaisulle tuli luonnollisesti strategiatyön kynnyksellä.

Logon ensimmäinen versio pelkistettyine tuulivoimaloineen ei täysin tavoittanut Kirkkokallion luonnetta yritysryhmän keskuudessa, sillä Kirkkokallio on paljon muutakin. Aron mukaan tärkeää onkin rajata asiakkaan kanssa, mitä ei haluta. Näin graafisessa suunnittelussa päästään parhaiten käsiksi siihen mikä on oleellista.

Logo istuu luontevasti myös Suomen ekoteollisuuspuistojen verkostoon, jossa jokaisella on oma ainutlaatuinen roolinsa. Kirkkokallion rooli merkittävänä kiertotalouskeskittymänä kulminoituu logon vihreään pyörteeseen. Kirkkokallion alueella syntyvät kiertotaloustuotteet tehostavat resurssien käyttöä.

INFO - Kirkkokallion ekoteollisuuspuisto

JAA ARTIKKELI
Scroll to Top